O le savili a le US ma le gaosiga o le la o le a sili atu i le koale mo le taimi muamua i le 2024

Huitong Finance APP News - Le fuafuaga a le Iunaite Setete e toe faʻafouina le fale gaosi oloa o le a fesoasoani e atiaʻe le malosi mama ma suia ai le laufanua malosi a le US.Ua valoia o le a faaopoopo e le Iunaite Setete le 40.6 gigawatts o le malosiaga faafouina i le 2024, pe a tuufaatasia le matagi ma le malosi o le la o le a sili atu i le gaosiga o le koale mo le taimi muamua.

O le gaosiga o le koale a Amerika o le a vaʻaia le paʻu tele ona o le faʻatupulaia o le malosi faʻafouina, faʻaititia le tau o le kesi faʻalenatura, ma le fuafuaina o le tapunia o fale eletise faʻafefe.E tusa ai ma le US Energy Information Administration, o le a maua ai e le koale eletise le itiiti ifo i le 599 piliona kilowatt-itula o le eletise i le 2024, lea e itiiti ifo nai lo le 688 piliona kilowatt-itula o le malosi o le la ma le matagi.

solar-energy-storage

E tusa ai ma le American Clean Energy Association, e oʻo mai i le faaiuga o le kuata lona tolu, o le aofaʻi o le atinaʻeina o paipa paipa i 48 setete i le Iunaite Setete e 85.977 GW.O Texas e ta'imua ile atina'e maualuga ile 9.617 GW, sosoo ai ma Kalefonia ma Niu Ioka ile 9,096 MW ma le 8,115 MW.Alaska ma Uosigitone e na o le lua lava setete e leai ni galuega mama mama i laʻasaga alualu i luma o atinaʻe.

Malosiaga matagi i luga o le matafaga ma le malosi o le matagi i fafo

Shayne Willette, suʻesuʻega sinia suʻesuʻe i le S&P Global Commodities Insights, fai mai e oʻo atu i le 2024, o le a faʻapipiʻiina le malosi o le matagi, la ma maa o le a faʻatupulaʻia i le 40.6 GW, faʻatasi ai ma le matagi i luga o le sami e faʻaopoopoina le 5.9 GW i le tausaga a sau ma le matagi mai fafo e faʻamoemoe e faʻaopoopo le 800 MW..

Ae ui i lea, fai mai Willette, o le malosi o le matagi i luga o le matafaga e faʻamoemoe e paʻu i lea tausaga ma lea tausaga, mai le 8.6 GW i le 2023 i le 5.9 GW i le 2024.

"O lenei faʻaititia o le gafatia o le taunuuga lea o le tele o mea," o le tala lea a Willette."O le tauvaga mai le malosi o le la o loʻo faʻatupulaʻia, ma o le gafatia o le faʻasalalauina o nofoaga autu o le malosi o le matagi e faʻatapulaʻaina i le umi o le atinaʻeina o poloketi."
(USA fa'atupuina le eletise)

Na ia faʻaopopoina o faʻafitauli ona o le faʻatapulaʻaina o laina o sapalai ma le maualuga o tau o matagi mai fafo e faʻamoemoe e faʻaauau pea i le 2024, ae o Vineyard One i fafo atu o le talafatai o Massachusetts e faʻamoemoe e sau i luga o le initaneti i le 2024, e faʻatatau i le 800 MW e faʻamoemoe e sau i luga o le initaneti i le 2024. uma.

Va'aiga Fa'aitulagi

E tusa ai ma le S&P Global, o le faateleina o le malosi o le matagi i luga o le matafaga o loʻo faʻatumauina i ni nai itulagi, faʻatasi ai ma le Central Independent System Operator ma le Eletise Reliability Council o Texas e taʻitaʻia le ala.

"MISO o loʻo faʻamoemoe e taʻitaʻia le malosi o le matagi i luga o le matafaga ma le 1.75 GW i le 2024, sosoo ai ma le ERCOT ma le 1.3 GW," o le tala lea a Willett.

Ole tele ole 2.9 gigawatts o totoe e sau mai itulagi nei:

950 MW: Vaivai Malosi i Matusisifo

670 MW: Vaivai Malosi i Saute Sisifo

500 MW: Mauga Papa

450 MW: New York International Organization for Standardization

Tulaga muamua Texas i le malosi o le savili fa'apipi'i

O le lipoti faalekuata a le American Clean Energy Association o loʻo faʻaalia ai e oʻo mai i le faaiuga o le kuata lona tolu o le 2023, o Texas e tulaga muamua i le Iunaite Setete ma le 40,556 GW o le malosi o le matagi faʻapipiʻi, sosoo ai ma Iowa e 13 GW ma Oklahoma ma 13 GW.12.5 GW a le setete.

(Texas Electric Reliability Council tuputupu aʻe le malosi o le matagi i le tele o tausaga)

ERCOT pulea e uiga i le 90% o le uta eletise a le setete, ma e tusa ai ma lana suauʻu fou ituaiga tulaga suiga siata, o le malosi malosi o le matagi e faamoemoe e oʻo atu i le lata i le 39.6 gigawatts i le 2024, o se faʻaopoopoga o le toeitiiti 4% tausaga-i-tausaga.

E tusa ai ma le American Clean Energy Association, e tusa ma le afa o setete pito i luga e 10 mo le faʻaogaina o le malosi o le savili o loʻo i totonu o le vaega o le Southwest Power.O lo'o va'aia e le SPP le fa'asologa o le eletise ma le fa'atau atu o maketi eletise i setete e 15 i totonu ole Iunaite Setete.

E tusa ai ma lana lipoti o talosaga mo fesoʻotaʻiga, o loʻo i ai le SPP e aumai le 1.5 GW o le malosi o le matagi i luga o le initaneti i le 2024 ma faʻatino maliega fesoʻotaʻiga, sosoo ai ma le 4.7 GW i le 2025.

I le taimi lava e tasi, o vaʻa fesoʻotaʻi a le CAISO e aofia ai le 625 MW o le malosi o le matagi e faʻamoemoe e sau i luga o le initaneti i le 2024, lea e toetoe lava 275 MW na faʻatinoina maliega fesoʻotaʻiga.

Lagolago Faiga Faavae

O le US Department of the Treasury na tuʻuina atu taʻiala i luga o le gaosiga o lafoga lafoga mo le gaosiga o gaosiga i le aso 14 o Tesema.

O JC Sandberg, o le ofisa sili o fesoʻotaʻiga a le American Clean Energy Association, na taʻua i se faʻamatalaga ia Tesema 14 e faʻapea, o lenei gaioiga e lagolagoina saʻo fou ma faʻalauteleina le gaosiga o le eletise mama.

"E ala i le fatuina ma le faʻalauteleina o laina sapalai mo tekinolosi mama mama i le fale, o le a faʻamalosia ai le puipuiga o le malosi o Amerika, faʻatupuina galuega Amerika totogi lelei, ma faʻateleina le tamaoaiga o le atunuʻu," o le tala lea a Sandberg.

Tapuni

Puletaofia © 2023 Bailiwei aia tatau uma ua taofia
×