E lima faiga tetele i le lalolagi malosi alamanuia i le 2024

BP ma Statoil ua faalēaogāina konekarate e faʻatau atu le eletise mai galuega tetele o matagi i fafo i le setete o Niu Ioka, o se faʻailoga o le maualuga o tau o le a faʻaauau pea ona afaina ai le alamanuia.Ae e le o se malaia ma le pogisa.Ae ui i lea, o le siosiomaga i Sasaʻe Tutotonu, o se sapalai autu o suauu ma kasa masani i le lalolagi, o loʻo tumau pea le leaga.O se va'aiga toto'a lea i fa'asologa e lima o lo'o fa'aalia i le alamanuia malosi i le tausaga o i luma.
1. E tatau ona tumau le tau o le suau'u e ui lava i suiga
O le maketi o le suauu na amata mai i luga ma lalo i le 2024. O le suauu Brent na maua i le $ 78.25 i le paelo, oso i luga atu i le $2.O pomu i Iran o loʻo faʻaalia ai feeseeseaiga faifaipea i Sasaʻe Tutotonu.O le faʻaauau pea o le le mautonu o le geopolitical - aemaise lava le ono mafai ona faʻatupulaʻia le feteenaiga i le va o Isaraelu ma Hamas - o lona uiga o le fesuisuiai o tau o le suauʻu mama o le a faʻaauau pea, ae o le toʻatele o tagata suʻesuʻe e talitonu o faʻavae faʻavae o le a faʻatapulaʻaina ai tau.

renewable-energy-generation-ZHQDPTR-Large-1024x683
I le pito i luga o lena mea o le leai o se faʻamatalaga o le tamaoaiga o le lalolagi.Sa fa'afuase'i ona malosi le gaosiga o le suau'u a Amerika, ma fesoasoani e fa'amautu le tau.I le taimi nei, o feteʻenaʻiga i totonu o le OPEC +, e pei o le faʻamavaeina o Angola mai le vaega i le masina talu ai, ua tulaʻi mai ai fesili e uiga i lona gafatia e faʻamautu tau suauʻu e ala i le faʻaitiitia o gaosiga.
O le US Energy Information Administration o loʻo faʻatulagaina tau o suauʻu e tusa ma le $83 i le paelo i le 2024.
2. Atonu e tele atu avanoa mo gaoioiga M&A
O le tele o fefa'ataua'iga o suau'u ma kesi na soso'o mai i le 2023: Exxon Mobil ma Pioneer Natural Resources mo le $60 piliona, Chevron ma Hess mo le $53 piliona, Occidental Petroleum ma Krone-Rock e tusa ma le $12 piliona.
O le faaitiitia o le tauvaga mo punaoa - aemaise lava i le Permian Basin e sili atu ona aoga - o lona uiga e tele atu fefaʻatauaiga e ono taia aʻo taumafai kamupani e loka i lalo punaoa vili.Ae faʻatasi ai ma le tele o kamupani tetele o loʻo faia gaioiga, o fefaʻatauaiga i le 2024 e foliga mai e laʻititi.
I totonu o kamupani tetele a Amerika, ConocoPhillips e leʻi auai i le pati.Ua salalau tala e faapea e mafai e Shell ma BP ona faia se tuufaatasiga o le "aufaasese-seismic", ae fai mai le Pule Sili fou o Shell Vail Savant, o le mauaina o mea tetele e le o se faamuamua i le va o le taimi nei ma le 2025.
3. E ui lava i faigata, o le a faʻaauau le fausiaina o malosiaga faʻafouina
O le maualuga o tau o nonogatupe, maualuga le tau o mea mataʻutia ma le faʻatagaina o luʻitau o le a aʻafia ai le alamanuia malosi faʻafouina i le 2024, ae o le faʻatinoina o poloketi o le a faʻaauau ona faʻamaumau faʻamaumauga.
E tusa ai ma le International Energy Agency's June 2023 forecast, e sili atu i le 460 GW o galuega faʻafouina malosi e faʻamoemoe e faʻapipiʻiina i le lalolagi atoa i le 2024, o se faʻamaumauga maualuga.Ua valoia e le US Energy Information Administration o le savili ma le malosi o le la o le a sili atu i le gaosiga o le koale mo le taimi muamua i le 2024.
O galuega a le la o le a faʻateleina ai le tuputupu aʻe o le lalolagi, faʻatasi ai ma le faʻapipiʻiina o tausaga taʻitasi o loʻo faʻamoemoe e faʻatupulaia i le 7%, ae o le malosi fou mai luga o le matafaga ma fafo o le matagi o le a laʻititi laʻititi nai lo le 2023. E tusa ai ma le International Energy Agency, o le tele o galuega faʻafouina fou o le a faʻaaogaina. i Saina, ma Saina e faʻamoemoe e faʻatatau mo le 55% o le aofaʻi atoa o le lalolagi faʻapipiʻiina le gafatia o galuega faʻafouina fou i le 2024.
O le 2024 o loʻo taʻua foi o le "faia pe malepe tausaga" mo le malosi o le hydrogen mama.E le itiiti ifo ma le iva atunuu ua faʻasalalau polokalame fesoasoani e faʻaleleia ai le gaosiga o le suauʻu o loʻo tulaʻi mai, e tusa ai ma le S&P Global Commodities, ae o faʻailoga o le siʻitia o tau ma le vaivai o manaʻoga ua le mautinoa ai le pisinisi.
4. O le a faatelevaveina le saoasaoa o le toe faafoi atu o pisinisi a Amerika
Talu mai le sainia i le 2022, o le Inflation Reduction Act ua faʻaosofia ai le Iunaite Setete e faʻaalu tupe tele i le faʻalauiloaina o fale fou tekonolosi mama.Ae o le 2024 o le taimi muamua lea o le a tatou maua ai se faʻamalamalamaga i le auala e mafai ai e kamupani ona maua tupe faʻaalu lafoga o loʻo iai i totonu o le tulafono, ma pe o le a amataina le fausiaina o na faʻasalalauga.
O taimi faigata nei mo le gaosiga o Amerika.O le gaosiga o le gaosiga e fetaui lelei ma le utiuti o le maketi o tagata faigaluega ma le maualuga o tau o meafaitino.E mafai ona mafua ai le tuai o falegaosimea ma tupe fa'aalu e maualuga atu nai lo le fa'amoemoeina.Pe mafai e le Iunaite Setete ona faʻatupuina le fausiaina o fale tekonolosi mama i tau faʻatauvaʻa o le a avea ma mataupu autu i le faʻatinoina o le fuafuaga o le toe faʻafoʻiina o pisinisi.
Na valoia e Deloitte Consulting e 18 fale gaosi vaega o le savili o le a amata fausia i le 2024 ona o le tele o le galulue faatasi o setete o le Talafatai i Sasae ma le malo tele e maua ai le lagolago mo le fausiaina o filifili sapalai o le savili i fafo.
Fai mai Deloitte, o le a faatoluina le gafatia o le gaosiga o le la i totonu o Amerika i lenei tausaga ma o loʻo i luga o le ala e faʻafetaui ai manaʻoga i le faaiuga o le sefulu tausaga.Ae ui i lea, o le gaosiga i le pito i luga o le laina sapalai ua tuai ona maua.O uluai fale gaosi oloa a le US mo sela o le la, o le solar wafers ma le solar ingots ua faamoemoe e sau i luga ole laiga i le faaiuga o lenei tausaga.
5. O le a faʻamalosia e le Iunaite Setete lona puleʻaga i le fanua LNG
E tusa ai ma faʻamatalaga muamua a le au suʻesuʻe, o le a sili atu le Iunaite Setete o Qatar ma Ausetalia e avea ma kamupani sili ona tele o le LNG i le lalolagi i le 2023. O faʻamaumauga a Bloomberg o loʻo faʻaalia ai e sili atu i le 91 miliona tone o le LNG na auina atu e le Iunaite Setete i le tausaga atoa.
I le 2024, o le a faʻamalosia e le Iunaite Setete lana pule ile maketi ole LNG.Afai e sologa lelei mea uma, o le US LNG o loʻo i ai nei gafatia gaosiga e tusa ma le 11.5 piliona kupita futu i le aso o le a faʻateleina e lua poloketi fou o loʻo oʻo mai i luga o le vaitafe i le 2024: tasi i Texas ma le tasi i Louisiana.E tusa ai ma le au suʻesuʻe i Clear View Energy Partners, e tolu poloketi e oʻo atu i le faʻaiʻuga faʻaiʻuga faʻaiʻuga i le 2023. E tusa ma le ono isi poloketi e mafai ona faʻamaonia i le 2024, faʻatasi ai ma le gafatia tuʻufaʻatasia o le 6 piliona kupita futu i le aso.

Tapuni

Puletaofia © 2023 Bailiwei aia tatau uma ua taofia
×